Kallrökt lax och gubbröra

Serverar: 4 portioner

God och matig förrätt eller vickning eller.

Ingredienser

  • 1 st Hörviks kallrökta lax i bit
  • 2 saltgurkor
  • 4 kokta, kalla, skalade potatisar
  • 2 hårdkokta ägg
  • Gräslök, färsk
  • Crème fraiche, 1 dl
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Garnering
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 4 msk rom
  • Instruktioner

    1. Skär laxen och gurkan i små bitar. Skala potatisen och skär den i små bitar.
    2. Skala och hacka äggen. Finhacka gräslöken.
    3. Blanda lax, gurka, potatis, ägg, gräslök och creme fraiche i en skål. Smaka av med salt och vitpeppar.
    4. Servera gubbröran i portionsglas. Garnera med rödlök och rom.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben