Kallrörd cappuccionobrylé

Serverar: 8 portioner

En lyxig dessert, värd varenda minuts jobb. Alla jag serverat detta till blir lyriska =)

Ingredienser

  • 1,2 dl äggula (7 st normalstora)
  • 150 g socker
  • 7 dl vispgrädde
  • ½ vaniljstång
  • 0,6 dl vispgrädde
  • ¼ dl snabbkaffepulver
  • Cassovadosocker alternativt Råsocker
  • Instruktioner

    1. Äggulor och socker rörs ihop.
    2. Skär upp vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg ner allt av den i grädden. Vispa ner i ägg och sockerblandningen
    3. Koka upp 0,6 dl grädde, vispa ner kaffepulvret. Blanda sedan ner det i ägg blandningen.
    4. Låt stå över natten i kylskåpet.
    5. Dag 2 Sätt Ugnen på 100 grader C Sila av och häll i formar eller kaffekoppar och ställ dem sedan i en ugnsform typ långpanna. Täck formarna/kaffekopparna med plastfolie (typ Glad Pack) i 2 lager. Fyll ugnsformen med vatten upp till ungefär hälften av formarna/kaffekopparna. Baka av i 1 timma och 40 minuter. Ställ dem sedan i kylen för att kallna. Det ska stelna. När de kallnat, bränn av med cassovadosocker alternativt råsocker. Använd grillen i ugnen, ställ formarna/kaffekopparna alldeles under. Titta nog det går fort när sockret smälter. Det skall bli ett hårt skal med gyllenbrunt socker överst.
    6. Serveringstips: Servera med chokladsticks, rommarinerade ananas bitar och jordgubbar toppad med romsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben