Kalorisnål fiskgratäng

Serverar: 4 portioner

360 kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 stjälkselleri
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 4 dl mellanmjölk
  • 2 msk majsstärkelse
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk citronsaft
  • 350 g torskfilé
  • 225 g laxfilé
  • 50 g smulat vitt bröd
  • 50 g riven ost med låg fetthalt, max 17%
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader.
    2. Hacka löken och skiva sellerin. Kärna ur paprikan och strimla den. Fräs alltihop i oljan i en kastrull på medelstark värme i 4-5 minuter.
    3. Häll 3 dl av mjölken i kastrullen, blanda resten av mjölken med majsstärkelsen till en redning, rör ner den i såsen och låt såsen koka upp under omrörning. Dra kastrullen från värmen och blanda i persilja och citronsaft. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Skär de 2 olika fisksorterna i 2½ cm stora bitar, lägg dem i en ugnssäker form och häll över såsen. Blanda smulat bröd och riven ost, strö det över såsen.
    5. Gratinera i ugnen tills fiskköttet är vitt och fast och ytan fått färg, ca 30 minuter.
    6. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben