Kålpudding i långpanna

Serverar: 10 portioner

Laga smart - gör en stor sats kålpudding i en ugnslåda, så får du fler middagar på en gång!

Ingredienser

  • 1 vitkålshuvud ca 1,3 kg
  • ½ dl sirap
  • 1 msk soja
  • 1 rulle risgrynsgröt á 500g
  • 800 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 3/4 msk salt
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 2 msk finhackad färsk körvel, alt 2 tsk torkad körvel
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Skölj, klyv och ta bort stocken på vitkålshuvudet och dela kålen i bitar. Förväll i en gryta med lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Låt kålen rinna av i ett durkslag. Blanda kålen med sirap och soja.
    2. Blanda en lös färssmet av risgrynsgröt, blandfärs, finhackad lök, salt, peppar,körvel, ägg och mjölk.
    3. Smörj en ugnslåda som är 25x35 cm och lägg ett lager kål i botten. Bred ut färsen i ett lager och täck med resten av kålen. Sätt in formen i nedre delen av ugnen vid 250 grader. Sänk värmen till 200 grader och tillaga i ca 50 minuter.
    4. Det är så gott!!

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben