Kålpudding med grädde

God LCHF-rätt

Ingredienser

  • 1/4 vitkålshuvud
  • 1 gul lök
  • 800 g köttfärs
  • 50 g smör (minst)
  • 2 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Bryn ca 1/4 strimlat kålhuvud och en hackad gul lök i rejält med smör. Bryn också 8 hg nötfärs. Krydda med salt, svart- och vitpeppar och blanda i en ugnsform. Pressa ihop lite och häll på 2 dl grädde.
    2. Kör i 225 grader tills grädden kokat in. Servera med några lingon. Bjud gärna en god grönsallad till.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    6-8
    10
    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (1)

    barabbas 24 april 2009

    Hej idag lagade jag kålpudding med grädde och den blev så god att vi åt upp alltsammans på en gång.Jag ger den full poäng. Kommer garanterat att göra den flera ggr. Hälsningar Berit.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben