Kålsallad

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 40 minuter

En suveränt god sallad att servera (istället för potatis, ris eller couscous) tilll grillat eller stekt kött eller fisk.

Ingredienser

  • 250 g spets-/sommarkål
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ msk honung
  • ½ dl olja
  • ½ msk vinäger
  • ½ dl hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Strimla kålen. Blanda med 1 tsk salt. Låt dra i drygt 30 minuter i en skål. Skölj av kålen i durkslag och krama ut vätskan.
    2. Skala och pressa vitlöken. Vispa samman senap, honung, pressad vitlök, olja och vinäger. Häll detta på salladen. Vänd ner persiljan strax före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben