Kålsoppa med sidfläsk

Serverar: 4 portioner

Krämig soppa som serveras med gratinerat surdegsbröd med västerbottensost.

Ingredienser

  • 400 g rimmat sidfläsk
  • ½ vitkålshuvud
  • 1 huvud spetskål
  • 2 gula lökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 svenska äpplen
  • 2 krm mald kummin
  • 2 dl torr cider
  • 1½ dl grädde
  • 1 liter kycklingbuljong
  • 30 g smör
  • Salt
  • Servering
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 100 g riven västerbottensost
  • Instruktioner

    1. Strimla lök, vitlök, vitkål, spetskål och äpple. Stek sidfläsket gyllenbrunt på alla sidor i en djup kastrull. Tillsätt lök, vitlök, vitkål, spetskål och smör. Svetta tills kålen blir mjuk. Krydda med kummin. Slå på cider och låt reducera till hälften.
    2. Häll på kycklingbuljong och strimlat äpple. Låt koka i 40-60 minuter. Lyft upp det kokta sidfläsket, tärna i cm stora kuber och lägg undan till servering. Mixa soppan slät och tillsätt grädde. Koka upp soppan och smaka av med salt.
    3. Gratinera bröden med osten i 5 minuter i ugnen på 230 grader.
    4. Servera soppan med det tärnade sidfläsket och de gratinerade bröden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben