Kalv med citron och smör och pasta

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är en superb rätt att bjuda en lördakväll i mysig samvaro. Den ger en underbar smak av medelhavet i all sin glans

Ingredienser

  • 800 g kalvstek
  • 3 citroner
  • 500 g grön sparris
  • Pasta, färsk till 6 personer
  • 1dl vetemjöl
  • 3 msk smör
  • 2,5 dl vitt vin
  • 1 gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 140 g färsk spenat
  • Salt
  • Svartpeppar, nymalen
  • Instruktioner

    1. Skär kalvsteken i tunna skivor. Banka ut dem med handen. Skölj och riv skalet av citronerna. Skär och kasta bort den nedersta centimetern på sparrisen, skär varje sparris i tre delar och koka i saltat vatten i 3 minuter. Häll av vattnet och blanda sparrisen med saften från 1 citron i en skål.
    2. Koka pastan enligt anvisningen.
    3. Blanda mjöl och 1,5 tsk salt på en tallrik. Vänd varje köttskiva i mjölblandningen. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttet på näst högsta värme i 1,5 minuter per sida (ska ej genomstekas). Strö över citronskalet och häll på vitt vin. Låt koka i 3-4 minuter.
    4. Hacka 1 gul lök och krossa vitlöksklyftorna. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök och vitlök på medelvärme.
    5. Tillsätt spenat och 0,5 tsk salt och peppar och fräs i ytterligare 1 minut.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben