Kalvburgare i ciabatta med färgglad coleslaw

Serverar: 8 portioner

Läckra kalvburgare toppade med coleslaw och svalkande yoghurt blir en lyxig rätt.

Ingredienser

  • 800 g kalvfärs
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ citron, rivet skal
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk mald svartpeppar
  • Coleslaw
  • 1 morot
  • 1 klyfta rödkål, 200g
  • 1 klyfta vitkål, 200g
  • ½ röd chilifrukt
  • 1 liten rödlök
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1½ dl grochackad persilja
  • ½ tsk socker
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 tsk salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 4 ciabattabröd
  • ½ ask mangoldskott eller andra salladsskott, á 100g
  • 2 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Coleslaw: Skala moroten. Strimla morot, rödkål och vitkål fint, gärna med osthyvel. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och skär rödlöken i runna ringar. Skala och finhacka vitlöken. Blanda alla grönsaker med persiljan.
    2. Vispa samman socker, vinäger, olja, citronskal, salt och peppar. Häll dressingen över grönsakerna och blanda noga. Täck över med plastfolie och ställ i kylen ca 30 minuter.
    3. Arbeta samman ingredienserna till kalvburgarna. forma smeten till 8 burgare. Pensla burgarna med olja och grilla eller stek dem ca 4 minuter på varje sida.
    4. Grilla ciabattabröden hastigt och skär dem mitt itu. Lägg ihop burgarna i ciabattabröden med coleslaw, mangoldskott och en klick yoghurt.

    Liknande recept

    15 min
    4-5
    4
    10 min
    3-5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben