Kalvdans med lakrits och hallonkräm

Serverar: 6 portioner

En lättlagad kalvdans.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 4 dl mjölk, 3%
  • 1 påse torrmjölk, (ca 100 g )
  • 1 msk socker
  • 3 turkisk peppar-karameller
  • Hallonkräm
  • 250 g frysta hallon + ev några hela hallon att garnera med
  • 1 msk vatten
  • 3/4 dl socker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125 grader. Blanda/vispa samman ägg, mjölk, torrmjölkspulver och socker. Häll smeten i 6 portionsformar.
    2. Grädda i vattenbad i mitten av ugnen tills kalvdansen "stannat", ca 90 minuter. Grovhacka/krossa turkisk peppar. Strö det över kalvdansen vid serveringen.
    3. Tina och mixa hallonen, ta ev undan några att garnera med. Sila bort kärnorna i en nätsil. Pressa massan så att så mycket puré som möjligt kommer ut.
    4. Koka upp vatten och socker. Låt koka till en ljusbrun karamell. Tillsätt hallonpurén.
    5. Låt koka ca 5 minuter tills alla sockerklumpar löst sig. Tillsätt ev några frysta hallon. Strö turkisk peppar över kalvdansen och servera med hallonkräm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben