250 g frysta hallon + ev några hela hallon att garnera med
1 msk vatten
3/4 dl socker
Instruktioner
Sätt ugnen på 125 grader.
Blanda/vispa samman ägg, mjölk, torrmjölkspulver och socker.
Häll smeten i 6 portionsformar.
Grädda i vattenbad i mitten av ugnen tills kalvdansen "stannat", ca 90 minuter.
Grovhacka/krossa turkisk peppar.
Strö det över kalvdansen vid serveringen.
Tina och mixa hallonen, ta ev undan några att garnera med.
Sila bort kärnorna i en nätsil.
Pressa massan så att så mycket puré som möjligt kommer ut.
Koka upp vatten och socker.
Låt koka till en ljusbrun karamell.
Tillsätt hallonpurén.
Låt koka ca 5 minuter tills alla sockerklumpar löst sig.
Tillsätt ev några frysta hallon.
Strö turkisk peppar över kalvdansen och servera med hallonkräm.