Kalventrecóte med brynt smörkräm och picklad sparris

Serverar: 8 portioner

Saftig kalv tillsammans med läckra tillbehör förgyller vilken middag som helst! Nötallergiker? Byt ut mandlarna mot solroskärnor eller pumpakärnor.

Ingredienser

  • Kalventrecóte
  • Ca 600 g kalventrecóte
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • ½ dl skalad mandel
  • 1 ask färsk gräslök, 20 g
  • ½ dl dijonsenap
  • Brynt smörkräm
  • 1 silverlök
  • 50 g smör
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 dl créme fraiche
  • Picklad sparris
  • 500 g sparris, gärna vit
  • 2 msk ättika, 12%
  • 3 msk socker
  • 3 msk vatten
  • 1 ask färsk persilja, 20 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Kalventrecóte: Bryn köttet runt om i en blandning av olivolja och smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg det i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills köttets innertemperatur är 58 grader. Linda in köttet i fuktat smörpapper och låt det vila.
    3. Brynt smörkräm: Skala och hacka löken. Skär smöret i tärningar och bryn det i en stekpanna tills det blir brunt och doftar nötter. Lägg i löken och fräs den någon minut. Häll i vinägern och låt den oka in i löken. Blanda créme fraichen med löken och rör ut den under värmning. Smaksätt med salt och peppar. Låt svalna i rumstemperatur.
    4. Picklad sparris: Ansa och skala sparrisen. Hyvla eller skiva den så tunt som möjligt. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt svalna och lägg i sparrisen. Hacka persiljan och vänd ner vid servering.
    5. Kalventrecóte: Hacka mandeln och skär gräslöken fint och blanda det på en tallrik. Pensla köttet med senapen och rulla det sedan i mandel- och grönsaksblandningen.
    6. Skär köttet i skivor och servera med picklad sparris och brynt smörkräm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben