Kalvfärsbiffar med fänkålssallad

Serverar: 4 portioner

Mums vilken god krock mellan salt kapris, len kalvfärs och frisk fänkål. Biffarna kan också göras på nötfärs. 542 kalorier per portion 35 g fett 25 g protein 30 g kolhydrater

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 1 fänkål, ca 250 g
  • ½ tsk socker
  • 2 krm salt
  • 1 dl créme fraiche
  • 1 citron
  • 4 msk kapris, ca 1 burk á 100g
  • ½ gul lök
  • 400 g kalvfärs
  • ½ tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen i saltat vatten. Ansa fänkålen (spara fänkålsdillen till garnering) havlera och skär bort rotstocken, strimla fänkålen fint. Blanda fänkål, socker, salt och créme fraiche.
    2. Skrubba citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och tillsätt det till fänkålssalladen. Finhacka 2 msk kapris. Skala och finriv löken. Blanda kapris och lök med färsen, salta och peppra. Forma till 8 biffar.
    3. Stek biffarna i smör ca 5 minuter på medelvärme. Lägg upp på 4 tallrikar med potatis och fänkålssallad. Strössla över 2 msk kapris och ringla över oljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben