Mums vilken god krock mellan salt kapris, len kalvfärs och frisk fänkål. Biffarna kan också göras på nötfärs.
542 kalorier per portion
35 g fett
25 g protein
30 g kolhydrater
Ingredienser
600 g potatis
1 fänkål, ca 250 g
½ tsk socker
2 krm salt
1 dl créme fraiche
1 citron
4 msk kapris, ca 1 burk á 100g
½ gul lök
400 g kalvfärs
½ tsk salt
2 krm malen svartpeppar
2 msk smör
1 msk olivolja
Instruktioner
Koka potatisen i saltat vatten. Ansa fänkålen (spara fänkålsdillen till garnering) havlera och skär bort rotstocken, strimla fänkålen fint.
Blanda fänkål, socker, salt och créme fraiche.
Skrubba citronen i ljummet vatten. Finriv skalet och tillsätt det till fänkålssalladen.
Finhacka 2 msk kapris. Skala och finriv löken. Blanda kapris och lök med färsen, salta och peppra. Forma till 8 biffar.
Stek biffarna i smör ca 5 minuter på medelvärme.
Lägg upp på 4 tallrikar med potatis och fänkålssallad.
Strössla över 2 msk kapris och ringla över oljan.