Kalvfärslimpa med bacon och äpple

Serverar: 4 portioner

Saftig och god kalvfärslimpa med både sälta och sötma.

Ingredienser

  • 140 g bacon
  • 2 äpplen, t ex Granny Smith
  • ½ purjolök, det vita
  • 500 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1-2 msk olivolja
  • 2 dl vispgrädde
  • Tillbehör
  • 1 knippe ärtskott
  • 1 knippe kokt sparris
  • 1 knippe rädisor
  • 1 skivad citron
  • Färska örter
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Strimla baconet (spara 2 skivor till garnering). Fräs strimlorna knapriga i en torr stekpanna, ca 5 minuter. Låt rinna av på hushållspapper och låt svalna. Skala äpplet och riv det grovt. Ansa purjon och finhacka den. Blanda färsen med salt och peppar. Blanda i äpple, purjolök, persilja och bacon.
    3. Forma färsen till en limpa och lägg den på ett ugnsfat med bakplåtspapper. Pensla limpan med olivoljan och grädden den i nedre delen av ugnen 30-40 minuter, eller tills den är klar. Känn med en provsticka. Minska värmen till 175 grader efter ca 15 minuter.
    4. Stek de sparade baconskivorna knapriga. Lägg limpan på ett serveringsfat. Vispa ur stekfatet med lite vatten. Häll skyn i en liten kastrull. Späd med grädden och låt koka ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    5. Garnera limpan med de stekta baconskivorna, ärtskotten, sparrisen, rädisorna, citronskivorna och örterna. Servera med gräddsåsen och kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben