Kalvstek Sevilla

Serverar: 4 portioner

Den här möra kalvsteken i vindoftande sås är en läcker specialitet från södra Spanien. Grönsakerna och örtkryddorna gör steken extra saftig.

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 6 plommontomater
  • 2 morötter
  • 2 kvistar oregano
  • 1 kvist salvia
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 kg kalvstek
  • 2 msk smör
  • 1 krm kanel
  • 2 msk konjak
  • 1½ dl torrt vitt vin
  • 1½ dl kycklingbuljong
  • 75 g urkärnade gröna oliver, ca 1½ dl
  • Instruktioner

    1. Skala lökarna och skiva dem i tunna ringar. Skålla, skala och kärna ur tomaterna och tärna fruktköttet fint. Skala och riv morötterna. Skölj örtkryddorna väl.
    2. Sätt ugnen på 175 grader. Salta och peppra kalvsteken rikligt. Smält smöret i en ugnsfast gryta och bryn kalvsteken runt om. Lägg över steken på ett fat.
    3. Fräs lök och morötter i grytan tills löken börjar mjukna. Tillsätt tomater, örtkvistar och kanel och blanda väl. Lägg steken på grönsaksblandningen. Häll på konjak, vin och buljong. Sätt in grytan i ugnen och stek 75 minuter.
    4. Ta sedan upp köttet och örtkvistarna ur grytan. Släng örtkvistarna. Skiva oliverna och blanda ner dem i tomatsåsen i grytan. Värm såsen och smaka av med salt och svartpeppar. Skiva steken och lägg upp kött och sås på ett fat. Servera kalvsteken varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pussesnufsan 11 augusti 2012

    Jättegott! Serverade med potatis till och ett mustigt rött vin. Önskar dock receptet kunde varit lite mer detaljerat. Te.x grader på köttet istället för tid i ugn då ugnar tenderar att variera värmen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben