Kalvstek i gräddsås med röda vinbär

Serverar: 4 portioner

När man vill unna sig något extra gott

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 1 msk olja
  • 4 skivor kalvstek
  • Sparrisstänglar
  • Gräddsås
  • 2 msk vatten
  • 2 msk röd vinbärsgele
  • 1 3/4 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och hetta upp oljan i en stekpanna och lägg sedan i kalvköttet. Stek på hög värme i 3-4 minuter på varje sida, beroende på hur väl tillagat du vill ha köttet.
    2. Lyft upp köttet ur stekpannan och håll det varmt
    3. Gör såsen genom att hälla vatten i stekpannan och rör om ordentligt. Tillsätt röda vinbärsgele och grädde och koka upp. Smaka av med salt och peppar och skeda såsen över köttskivorna.
    4. Servera rätten genast och tillsammans med sparrisen.
    5. En potatisgratäng tycker jag passar till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben