Kanel- och apelsinglaserad palsternacka

Serverar: 6 portioner

Matiga tillbehör är tacksamt när man vill dra ner på köttet. Det här smakar jul så in i Norden.

Ingredienser

  • Ca 800 g palsternacka
  • 3 msk smör
  • 1 apelsin, pressad saft
  • 2 msk rörsocker, gärna finkornigt
  • 2 krm malen kanel
  • 1 tsk mortlad peppar, gärna olika sorter, som rosé
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala palsternackorna och dela i lika stora stavar, ca 5 cm. Koka dem knappt klara i lättsaltat vatten, ca 5 minuter. Låt rinna av. Stek palsternackorna i smör tills de får lite färg.
    2. Pressa över apelsinsaften och strö över socker, kanel och peppar. Använd gärna en rymlig stekpanna och vänd runt, då sockret lätt bränns. Stek tills palsternackan är vackert glaserat och vätskan kokat in. Smaka av med salt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben