Kanel- och hallonmuffins

Serverar: 8 portioner

Mandelmjöl gör sig mycket bra i saftiga kakor. Dessa glutenfria muffins är supergoda och snabbgjorda!

Ingredienser

  • 3 dl mandelmjöl
  • ½ tsk havssalt
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 tsk kanel
  • ½ dl turkisk yoghurt
  • 2 ägg
  • 2 msk flytande honung
  • 1 dl hallon
  • Yoghurtfrosting
  • 1 dl florsocker
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Citronzest
  • Dekoration
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner yoghurt, ägg och honung till en jämn smet. Vänd försiktigt ner hallon.
    3. Fyll muffinsformar till 3/4. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter, tills muffinsen fått fin färg.
    4. Vispa ihop citronzest, florsocker och turkisk yoghurt och spritsa på muffinsen när de svalnat. Dekorera med hallon.
    5. Om du har tid kan du låta yoghurten rinna av i någon timme i kaffefilter, för att få en fastare frosting.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben