Kanel- och lingonmuffins med yoghurttopping

Serverar: 15 portioner

Muffins med kanel, lingon, grädde och en underbar topping att baka i juletider!

Ingredienser

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl frysta lingon
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Topping
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk lingonsaft
  • Frysta lingon
  • Instruktioner

    1. Låt yoghurten rinna av i kaffefilter i minst 3 timmar.
    2. Sätt ugnen på 175°.
    3. Rör smör och socker pösigt, tillsätt äggen ett i taget. Rör ner grädde och lingon.
    4. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
    5. Fyll smeten till 3/4 i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen 20-25 minuter. Låt dem svalna helt.
    6. Blanda ihop matyoghurt, florsocker och lingonsaft till topping. Bred eller spritsa den i ett jämnt lager på varje muffins. Garnera gärna med några lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben