Kanelbullar

Serverar: 45 portioner

Kanelbullar

Ingredienser

  • Deg
  • 15 dl vetemjöl, 900 g
  • 1 dl vit baksirap eller socker
  • 3/4 tsk salt
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 1 pkt jäst för söta degar, 50 g
  • 5 dl mjölk
  • 1 ägg till pensling
  • Pärlsocker till garnering
  • Bullformar
  • Fyllning
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 msk mald kanel
  • Instruktioner

    1. Häll upp det mesta av mjölet i en bakbunke, spara en deciliter till utbakningen.
    2. Tillsätt baksirap eller socker, salt och det rumsvarma smöret i klickar. Smula jästen över, alternativt lös den först i det fingervarma mjölken.
    3. Värm lite av mjölken och blanda med resterande kall mjölk till max 37 grader.
    4. Häll mjölken i bakskålen och arbeta tills degen börjar släppa kanterna på skålen. Låt degen jäsa 30 minuter under handduk.
    5. Rör ihop socker, kanel och smör till fyllningen. Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem till centimetertjocka rektanglar. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär i bitar och lägg i dessa i bullformarna. Låt jäsa i cirka 30 minuter
    6. Vispa upp ägg och pensla detta på bullarna strö sedan på pärlsocker. Grädda bullarna i 225 grader i 8 -10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kanelbullar på stranden
    Jag har inga statistiska belägg men ändå en mycket stark känsla av att...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben