Kanelbullar

Serverar: 25 portioner

GI-recept.

Ingredienser

  • Ca 1 kg siktat dinkelmjöl
  • 100 g jäst (2 paket)
  • 5 dl mjölk
  • 250 g smör
  • 1 msk stötta kardemummakärnor
  • Sötningsmedel motsvarande 2 dl (150 g) socker (läs på förpackningen)
  • ½ tsk salt
  • Fyllning
  • 75 g smör
  • Sötningsmedel motsvarande 1 dl (75 g) socker (läs på förpackningen)
  • 3 msk kanel
  • Ägg till pensling
  • Hackade nötter eller mandelflarn att strö över bullarna
  • Du behöver också
  • 25 bullformar
  • Instruktioner

    1. Lägg fram smöret och låt det bli rumstempererat. Värm mjölken till 37 grader. Blanda samman 0,5 dl sötningsmedel och 1/4 av mjölet. Rör ut jästen i lite av mjölken, spä med resten av mjölken och blanda ner mjölblandningen till en fördeg. Låt den vila i 30 minuter. Ställ under tiden 25 bullformar på en plåt.
    2. Blanda samman resten av mjölet, kardemumma, sötningsmedel och salt. Rör ner mjölblandning och smör i fördegen. Blanda samman till en smidig deg. Dela degen i två lika stora delar och kavla ut varje deg till en rektangulär platta ca 0,5 cm tjock. Stryk på tunt med smör, strö på sötningsmedel och kanel. Rulla ihop plattan och skär rullen i 25 bitar och lägg i bullformarna.
    3. Värm ugnen till 250 grader medan bullarna jäser under bakduk ca 40 minuter. Vispa upp ägget i en kopp och pensla bullarna med äggvispet. Strö på hackade nötter eller mandelflarn och grädda i 7-10 minuter. Låt svalna på galler under duk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pevisen 19 april 2012

    Har bakat dessa bullar nu men inte smakat dom ännu,tycker 25 st bullar blev 25 STORA bullar,,,,stämmer detta antal??

    Relaterade Artiklar

    Kanelbullar på stranden
    Jag har inga statistiska belägg men ändå en mycket stark känsla av att...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben