Kanelbullar

Serverar: 50 portioner

Tid: 25 minuter

Så gott!

Ingredienser

  • 1 påse dr Oetker jäsblandning
  • 1 kg vetemjöl (14-15 dl)
  • 1 dl socker/sirap
  • 5 1/2 dl mjölk
  • 100 g mjukt smör
  • 1 krm salt
  • 1 tsk stött kardemumma
  • Fyllning
  • 300 g smör
  • 250 g socker
  • 2-3 msk malen kanel
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Balnda jäsblandningen med mjöl, socker, salt och karemumma. Finfördela smöret i mjölblandingen och tillsätt mjölken. Arbeta degen väl, dela den i tvådelar och kavla ut till ca 40 x 20 cm. Bred på fylllningen och rulla ihop degen på längden. Skär degen i tjocka skivor och låt bullarna jäsa i 15 minuter på plåt. Grädda i 225 grader 8-10 minuter.
    2. Garnera med pärlsocker eller annat strössel.
    3. Tips! Garnera gärna med mandelspån.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kanelbullar på stranden
    Jag har inga statistiska belägg men ändå en mycket stark känsla av att...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben