Kanelbullar

Serverar: 100 portioner

Jättegoda, smakar nästan som wienerbröd

Ingredienser

  • 300 g margarin
  • 100 g jäst
  • 1 liter mjölk
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • ca 28 dl vetemjöl
  • Kardemumma
  • Fyllning
  • 400 g margarin
  • 4,5 dl strösocker
  • 8 msk vaniljsocker
  • Kanel
  • Ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    Smält margarin och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Smula sönder jästen i degbunken och häll sedan på lite av den ljumma mjölken till jästen har löst sig. Tillsätt resten av degvätskan. Häll i socker, salt, kardemumma och mjölet. Arbeta degen till den blir blank och smidig Låt degen jäsa i ca 40 min. Under tiden degen jäser, gör fyllningen. Rör rumsvarmt margarin, socker och vaniljesocker till en porös smet. Tag sedan upp degen och arbeta den på bakbordet. Kavla ut degen och bred på fyllningen, pudra över med kanel. Rulla ihop degen likt en rulltårta och skär ca 1,5 cm tjocka skivor som sedan läggs i bullformar. Låt bullarna jäsa ytterligare ca: 40 min. Pensla sedan med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 250 grader ca: 7 - 8 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kanelbullar på stranden
    Jag har inga statistiska belägg men ändå en mycket stark känsla av att...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben