Kanelbullar

Serverar: 25 portioner

Tid: 2 timmar

Klassiska kanelbullar ! jätte goda !

Ingredienser

  • Deg
  • 25 g jäst för söta degar
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ dl socker
  • 1 krm salt
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ca 7 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 g margarin eller smör
  • ½ dl socker
  • 1 tsk kanel
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37 grader.
    2. Rör ut jästen i lite av degvätskan och tillsätt sedan resten. Tillsätt salt, socker och kardemumma och rör om.
    3. Använd gärna elvisp med degkrokar eller hushållsmaskin för att arbeta in allt vetemjöl i degen. Degen ska bli mjuk och smidig. Låt jäsa 30 minuter övertäckt.
    4. Gör fyllningen. Rör ihop matfett, socker och kanel. Kavla ut degen till en rektangulär platta, ca 20 x 50 cm. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär ca 1 ½ cm tjocka skivor och lägg dem i bullformar med snittytan uppåt. Låt jäsa ca 30 minuter.
    5. Vispa upp ägget med vanlig visp och pensla försiktigt på bullarna (inte trycka hårt). Strö över pärlsocker.
    6. Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 8-10 minuter eller i varmluftsugn 200 grader i 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    farzaneh 22 maj 2011

    jag har typ gjort dessa kanelbullar 100 gånger och varje gång jag bakar de smakar de som om det är första gången jag bakar de!

    erisve0811 12 november 2011

    Supergoda!! Hade aldrig bakat bullar och ville ha ett enkelt recept och det här är väldigt enkelt att genomföra samt att det blir extremt goda bullar =)

    kayra 28 april 2012

    goda bullar ! en 4.a från mig.nästa gång ska jag bara göra dubbelt så många då de försvann snabbt...

    Relaterade Artiklar

    Kanelbullar på stranden
    Jag har inga statistiska belägg men ändå en mycket stark känsla av att...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben