Kanelbullar

Serverar: 40 portioner

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 dl socker
  • en nypa salt
  • 2 tsk malen kardemumma
  • ca 14 dl vetmjöl
  • FYLLNING
  • 75 g smör
  • 3/4 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 dl mjölk till pensling
  • Instruktioner

    Smält smöret och häll i mjölken Låt det bli fingervarmt. Smula ner jästen i en degskål, häll över vätskan. Rör om tills jästen löst sig. Tillsätt socker, salt, kardemumma och nästan allt mjölet. Arbeta ihop degen tills den blir smidig. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Knåda degen smidig på mjölat bakbord. Dela den i 4 delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka. Bred på fyllningen och rulla ihop kakan till en rulle. Skär varje rulle i 10 bitar. Lägg dem med snittytan upp i en bullform. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter. Pensla med mjölk. Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 7 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kanelbullar på stranden
    Jag har inga statistiska belägg men ändå en mycket stark känsla av att...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben