Sötpotatis glaserad i lime-, kanel- och äpplesky, är ett perfekt tillbehör till vegetariska och mexikanska rätter.
Ingredienser
600 g orange sötpotatis
3 msk majsolja
1 msk färskpressad limesaft
½ dl äpplejuice
½ krm vitpeppar
½ tsk spiskummin
1 tsk kanel
Instruktioner
- Skala sötpotatisen och skär i 1 cm tjocka skivor. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sötpotatisen tio minuter tills den börjar mjukna.
- Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Lägg i sötpotatisskivorna och bryn dem på båda sidor så att de täcks av olja. Rör samman limesaft och äpplejuice och häll blandningen över sötpotatisen.
- Krydda sötpotatisen med vitpeppar, spiskummin och kanel och vänd skivorna i skyn tills kryddorna börjar dofta.
Liknande recept
Kommentarer (0)