Kanelglaserad sötpotatis

Serverar: 4 portioner

Sötpotatis glaserad i lime-, kanel- och äpplesky, är ett perfekt tillbehör till vegetariska och mexikanska rätter.

Ingredienser

  • 600 g orange sötpotatis
  • 3 msk majsolja
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • ½ dl äpplejuice
  • ½ krm vitpeppar
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Skala sötpotatisen och skär i 1 cm tjocka skivor. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sötpotatisen tio minuter tills den börjar mjukna.
    2. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Lägg i sötpotatisskivorna och bryn dem på båda sidor så att de täcks av olja. Rör samman limesaft och äpplejuice och häll blandningen över sötpotatisen.
    3. Krydda sötpotatisen med vitpeppar, spiskummin och kanel och vänd skivorna i skyn tills kryddorna börjar dofta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben