Kanelgröt (Risgrynsgröt utan mjölk)

Serverar: 16 portioner

Tid: 40 minuter

En snabbare, godare och nyttigare gröt som kan göras helt laktosfri. Lättlagad också.

Ingredienser

  • 2 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 dl vispgrädde (eller "havregrädde" + en klick margarin)
  • 4 dl arborioris
  • 3 dl korngryn
  • Instruktioner

    1. Ta fram en gryta som rymmer minst 4 liter. (kan vara teflon)
    2. Koka upp 2 liter vatten.
    3. Häll i 2 tsk salt, 1 tsk kanel, 1,25 dl socker, 1 dl grädde, 4 dl ris och 3 dl korngryn.
    4. Koka i 35 minuter under lock på svag värme.
    5. Rör om ordentligt och låt sedan gröten svalna några minuter. Kaneldoften sprider sig i huset...
    6. Serveras som den är! Inget extra socker/kanel behövs. Servera med mjölk eller naturell havredryck, mjölkdryck, sojamjölk, sesammjölk, ...
    7. Jag har lagat denna gröt många gånger och har aldrig behövt röra om under den halvtimme den ska koka, den bränner aldrig vid. Blandningen av arborioris och korngryn ger den perfekta grötkonsistensen, samtidigt som gröten blir otroligt snabb- och lättlagad och fiberrik (gott för matsmältningen).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben