Kanelkaka à la Vivan

En god mjuk kaka till kaffebordet.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 2 ½ dl vetemjöl, (150g)
  • 100 g margarin eller smör
  • 1 dl vatten
  • Mandelspån eller 20 sötmandlar
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt.
    2. Tillsätt bakpulver, kanel och mjöl.
    3. Koka upp matfett och vatten och häll vätskan het i smeten.
    4. Häll den i smord och bröad rund form (ca 1½ liter).
    5. Strö mandelspånen över kakan, om sötmandlar används ska dessa strimlas.
    6. Grädda i 175 graders ugnsvärme ca 40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Ullas 20 november 2011

    Jättegod kaka, luktar jul! Tack för bra recept1

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben