Kanelkaka à la Vivan
En god mjuk kaka till kaffebordet.
Ingredienser
3 ägg
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
2 ½ dl vetemjöl, (150g)
100 g margarin eller smör
1 dl vatten
Mandelspån eller 20 sötmandlar
Instruktioner
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt bakpulver, kanel och mjöl.
Koka upp matfett och vatten och häll vätskan het i smeten.
Häll den i smord och bröad rund form (ca 1½ liter).
Strö mandelspånen över kakan, om sötmandlar används ska dessa strimlas.
Grädda i 175 graders ugnsvärme ca 40 minuter.
Liknande recept
Kebabgryta á la Yngve
4.2
30 min
4
62
Ris à la Malta
4.6
4
4
Rostbiff à la wok
15 min
4
Minivårrullar á la Lena
Blinier á la Lena
4
4
Hummersoppa á la Lena
4
Biff à la Lindström
4.8
4
4
Fläskfilégryta à la Ulrika
4.9
35 min
4
10
Lax à la Skivarp
4
45 min
4
1
Kommentarer (1)
Ullas
20 november 2011
Jättegod kaka, luktar jul! Tack för bra recept1
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!
Jättegod kaka, luktar jul! Tack för bra recept1