Kanelkaka med pekannötter

Serverar: 10 portioner

Lite nyttigare, gjord på fullkornsvetemjöl.

Ingredienser

  • Olja på sprejflaska
  • 2½ dl råsocker
  • 3 ägg
  • 1 banan
  • 1 dl rapsolja
  • 4 dl fullkornsvetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk mald kanel
  • 1½ dl grovhackade pekannötter, 75 g
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Spreja en avlång form, 30x10 cm med olja och klä den med bakplåtspapper.
    2. Vispa samman socker och ägg i en stor skål. Mosa bananen och rör därefter ner den i äggsmeten tillsammans med oljan och ½ dl vatten. Rör om tills allt är väl blandat.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och kanel och vänd ner i smeten. Tillsätt pekannötterna och blanda försiktigt ner dem i smeten.
    4. Häll försiktigt över smeten i formen. Grädda cirka 40 minuter i ugnen tills kakan har höjt sig och fått en gyllene färg. Låt svalna i formen. Skär kakan i tjocka skivor och servera.

    Liknande recept

    3.8
    50 min
    10-12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben