Kanelpannkaka med äppelkompott

Serverar: 4 portioner

Kanel har en positiv egenskap förutom den goda smaken, den sänker nämligen GI värdet på maten.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • 6 dl mjölk, 3 %
  • 2 msk kanel
  • ½ tsk salt
  • 2 dl olja
  • 3 äpplen
  • Lite vatten
  • Instruktioner

    1. Knäck äggen i en skål och tillsätt hälften av mjölken. Vispa ihop och tillsätt mjölet. Vispa ordentligt till en jämn smet. Häll i resten av mjölken, kanel, olja och salt. Låt smeten svälla lite medan du gör äppelkompotten.
    2. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Häll på vatten så att det nätt och jämnt täcker äpplena. Koka upp och låt det koka tills äpplena blir mjuka. Mixa med en stavmixer eller mosa med en gaffel.
    3. Häll lite olja i en stekpanna och grädda pannkakorna.
    4. Servera pannkakorna med äppelkompotten.

    Liknande recept

    5
    2 h
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben