Kanin a là normandie

Serverar: 5 portioner

Smakrik kanin rätt som gärna serveras med tagliatelles.

Ingredienser

  • 1 1/2 kilo kanin i bitar
  • 1 dl olivolja
  • Margarin
  • 1-2 lökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 grön paprika ( el. röd)
  • 400 gram svampar i konserv
  • 1 kryddmått muskotnöt
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl matlagningsgrädde( ev. mer om behövs)
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Värm olivolja och margarin i en kastrull. Lägg i kanin bitarna, och stek de tills de får en gyllenbrun färg. Ta upp kaninbitarna och lägg dem på ett fat. Skala och skiva löken, lägg i kastrullen samt pressa i vitlöken. Skala och skiva moroten. Skär paprikan i bitar. Lägg det i kastrullen, samt svamparna. Koka ihop allt ca 5 minuter. Ta i kaninen, och häll i det vita vinet. Krydda med salt, peppar och muskotnöt. På med locket och låt det små puttra i 1 timme, eller tills köttet mjuknat. Kolla kastrullen lite då och då, om det behövs tillsättas lite extra vatten. När köttet är mört, blanda matlagningsgrädden med 2-3 msk av vätskan. Häll det sedan över kaninen och rör försiktigt runt lite. Severa gärna görs med tagliatelles och en sallad. God aptit.

    Liknande recept

    4.7
    20
    2
    3.5
    30 min
    1-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben