Stifado

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En mustig grekisk köttgryta med smak av vin och kanel. Stifado görs vanligtvis på kanin men jag använder rostbiff. Man kan givetvis använda högrev också

Ingredienser

  • 800 g rostbiff, färsk
  • 500 g passerade tomater
  • 250 g smålök, (ex schalottenlök, pärllök)
  • 1 kanelstång
  • 2 lagerblad
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 5 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • Olivolja att steka i
  • Instruktioner

    Skär köttet i munsbitar, krydda med salt och peppar. Stek på hög värme, köttet ska inte genomstekas bara få färg. Slå köttet i en stor kastrull. Skala löken och stek så den får färg i samma panna som du stekte köttet. Släng därefter ner löken i kastrullen tillsammans med köttet. Häll vattnet (1dl) i stekpannan och låt koka upp så du får med dig alla smaker från köttet och löken, häll över i kastrullen. Häll i passerade tomater, vin, kanelstång, buljong och lagerblad i kastrullen. Låt puttra på svag värme, under lock i ca 40 minuter. Smaka av med peppar. Servera med ris eller potatis.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4
    4
    3 h 30 min
    4
    1
    5
    1 h 30 min
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben