Stifado

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Alexandra Pascalidous special! Stifado brukar man även göra på kanin eller hare. Serveras med pilaffris eller kokt potatis och gröna ärter.

Ingredienser

  • 1400 gram grytbitar av kalv, högrev eller märgpipa
  • 2 st gula lökar
  • 6 st vitlöksklyftor
  • 6 msk olivolja
  • 4 dl vitt vin
  • 800 gram passerade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 st köttbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tsk spiskummin, malen
  • 2 st kanelstång
  • 2 msk rosépeppar
  • 4 st lagerblad
  • 50 st smålökar, (t.ex. steklök)
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar, ca 2x2x2 cm. Hacka lök och vitlök fint och fräs med köttet i en stor kastrull med lite olivolja. Häll över vin, tomater, tomatpuré samt 3 deciliter vatten med buljongtärningen. Blanda ner kryddorna och låt puttra på låg värme i c:a 1 timme.
    2. Lägg de skalade smålökarna i grytan och låt puttra i ytterligare 20 minuter tills köttet är mört.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4
    4
    3 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben