Stifado

Serverar: 10 portioner

Grekisk mat är gott, men godast av allt är nog stifadon! Receptet är en blandning av två stifado-recept ur grekiska kokböcker, jag experimenterade tills det smakade rätt!

Ingredienser

  • 2 kg fårstek med ben
  • 1 kg schalottenlök
  • ca. 3 dl rödvin, torrt
  • 0,75 dl tomatpuré
  • 3 dl vatten
  • ca. 5 dl tomatkross
  • ca. 1 dl olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • salt
  • 2 örtbuljongtärningar (bailika&timjan)
  • 1 kanelstång
  • 7 kryddpepparkorn
  • 15 kryddnejlikor
  • Instruktioner

    1. Ansa köttet och skär i 2 cm:s stora kuber. Bryn köttet i olivolja eller smör och sätt dem i en gryta. Häll på vinet. Tillsätt vatten, tomatpuré, tomatkross, olivolja, salt, buljongtärningar och kryddor. Sätt dit benet från fårsteken också! Koka nu köttet i några timmar, minst 2. Skala schalottenlöken medan köttet kokar! Tillsätt nu schalottenlöken och låt koka 1 timme till.
    2. Servera med grekisk klyftpotatis eller ris.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4
    4
    3 h 30 min
    4
    1
    5
    1 h 30 min
    8

    Kommentarer (1)

    queenanne1 24 januari 2013

    Tackar för receptet. Bland det godaste jag ätit. Får ibland fårkött, det blir mer stifado.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben