Stifado

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En god grekisk gryta

Ingredienser

  • 4 msk olivolja
  • 600g nöt eller kalvkött iskuret i ganska stora grytbitar
  • 6 dl köttbuljong
  • 6 msk tomatpure
  • salt
  • peppar
  • 3 msk röd vinäger
  • 500 g scharlottenlök
  • 2,5 dl rött vin
  • 1 kanelbit
  • 6 kryddnejlikor
  • 6 kryddpepparkorn
  • Instruktioner

    Bryn köttet i oljan. Skala och dela löken. Bryn denna. Häll på buljong och ha i vinäger, vin, tomatpure, kanel, kryddnejlika och kryddpeppar. Låt puttra under lock i ca 1-1,5 timmar beronde på kött. Smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis och lantbröd.

    Liknande recept

    4
    3 h 30 min
    4
    1
    5
    1 h 30 min
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben