Stifado

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar 30 minuter

Åt den här goda grytan i Grekland första gången. Lite annorlunda smaker, då det är kanel och nejlika i. Men otroligt mustig och god. Köttet ska kokas länge så det nästan faller sönder.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg grytbitar (fransyska el. mager högrev)
  • 7 små lökar
  • 1 dl olivolja
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl rött vin
  • 6 msk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • 3 lagerblad
  • 1/2 tsk kanel
  • 1 krm nejlika
  • 3-4 buljongtärningar
  • Instruktioner

    Skär köttet i lite större bitar än till en vanlig gryta. Stek dom i oljan. Lägg i resten av ingredienserna och täck nätt och jämt med vatten. På med lock och koka i ca. 2 1/2 timme eller tills köttet är mört. Gott med ris eller potatis till och sallad.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    4
    5
    1 h 30 min
    8

    Kommentarer (1)

    Outikka 30 oktober 2013

    Helt klart bland det godaste som finns att äta!Fast jag ändrade lite; 800g kött, 2dl vin och en kanelstång. Lite vuxnare smak för den som vill ha det så.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben