Kanin i ugn

Serverar: 4 portioner

Allt i ett.

Ingredienser

  • 1 kg kanin
  • 6 potatisar
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk solrosolja
  • 2 msk färsk rosmarin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 50 g pecorinoost, riven
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C. Dela kaninen i mindre bitar. Skala potatisen och skär den i klyftor. Blanda i en skål potatis, olivolja, rosmarin, salt och hälften av pecorinon.
    2. Lägg köttet i en ugnsfast form med solrosolja i botten. Krydda med salt, peppar, vitlökspulver, rosmarin och resten av pecorinon. Häll över potatisen i formen med köttet.
    3. Sätt in formen i ugnen i ca 60 minuter. Servera gärna tillsamman med små stekta paprikor och/eller aubergintärningar stekta med vitlök och tomat.
    4. Kan med fördel göras på kyckling istället för kanin.

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Njut av viltkött
    Till stor glädje för många är det numera möjligt att köpa viltkött...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben