Kanin i lergryta

Kanin i lergryta, som legat i marinad är något verkligt gott.

Ingredienser

  • 1 1/2 kilo kanin
  • 2-3 lökar
  • 3-4 morötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 4-6 potatisar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Margarin
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 liten kanelstång
  • Marinad
  • 2 tsk senap
  • 1/2 tekopp olivolja
  • 1 lagerblad
  • 1 glas vitt vin
  • Rosmarin
  • Timjan( el. oregano)
  • Instruktioner

    Gör marinaden och låt kaninen ligga i den över natten, eller några timmar. Skala och skär löken i bitar, fräs det i en kastrull tillsammans med den pressade vitlöken, samt kaninen som är i bitar. Skala och skär morötterna samt paprikan i bitar, lägg det i kastrullen. Låt det puttra ett tag. Häll över allt i lergrytan. Skala och skär potatisarna i små klyftor, lägg dem i lergrytan. Ta i lite margarin. Krydda med timjan ( oreganon), salt ochpeppar. Lägg i en liten kanelstång. In i ugnen i 180-200 grader ca 1 timme, eller tills köttet och potatisarna känns mjuka.

    Liknande recept

    5
    2 h 15 min
    4-5
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben