Kanonsnabb köttfärsbiff

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Annorlunda pannbiff, fungerar utmärkt även som kall dagen efter.

Ingredienser

  • c:a 400 g bland- eller nötfärs
  • 4 msk osötat ströbröd eller 3/4 dl havregryn
  • 1msk potatismjöl
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 krm malen kardemumma
  • 1 msk senap (gärna Dijon)
  • 1 msk soya
  • smör att steka i
  • Instruktioner

    Blanda ströbröd/havregryn, potatismjöl och vatten. Låt svälla i 10 minuter.Passa på att sätta på potatis eller ris, göra sallad under tiden. Lägg i färsen och kryddorna och rör väl. Blir en lös smet. Smält smör som vanligt i pannan, drag ned värmen och lägg i färsblandningen. Platta ut den till en stor "kaka". Skär den i tårtformade bitar. Stek i c:a 5 minuter, vänd bitarna och stek ytterligare c:a 5 minuter. Färdigt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben