Kantarell och köttfärspaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god paj, lite omständig att göra, men det är värt besväret. Lycka till!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 50 g rumstempererat smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 11/2 dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1/2 liter kantareller
  • 2 st skalade vitlökar
  • Salt
  • Peppar
  • Täcke
  • 5 dl crème fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 4 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda alla ingredienserna till pajdegen och knåda ihop dem till en smidig deg. Kavla ut pajdegen på ett mjölat bakbord och klä in en pajform med degen.
    3. Skiva löken tunt och krossa vitlöken med en kökskniv. Häll lite olja i en stekpanna och lägg ner löken, vitlöken och den rensade svampen. Låt det hela få lite färg och putta sedan det mot kanterna av stekpannan för att få plats med att steka köttfärsen.
    4. Blanda runt den brynta köttfärsen med svamp och lökblandningen och smaksätt med salt och peppar.
    5. Lägg ner blandningen i det obakade pajskalet. Blanda crème fraiche och majonnäs i en skål. Bred blandningen över köttfärsfyllningen och toppa med osten.
    6. Baka i ugnen i ca 20-30 minuter

    Liknande recept

    3.8
    1 h 30 min
    10-12
    2

    Kommentarer (1)

    Pappisen 12 juli 2013

    2 skalade vitlökar?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben