Kantarell- och västerbottenspaj

Serverar: 4 portioner

Mm vad gott det bara är.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl, ca 180 g
  • 2 msk iskallt vatten
  • Fyllning
  • 200 g färska kantareller
  • Smör till stekning
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • 1 kruka persilja
  • 2 dl riven västerbottenost
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • Garnering
  • 100 g kantareller
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredisenserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Kavla ut degen tunt och klä en smord pajform. Nagga botten med en gaffel och ställ in formen i frysen ca 20 min.
    2. Hacka under tiden kantarellerna grovt och stek dem mjuka i en klick smör. Finhacka vitlöken, blanda ner i pannan och låt fräsa med i några minuter. Salta och peppra.
    3. Grädda pajdegen direkt från frysen på 200 grader i ca 5 minuter. Ta ut formen och sänk ugnsvärmen till 175 grader.
    4. Hacka persiljan grovt och fördela i botten på den förgräddade pajdegen. Lägg svampen ovanpå.
    5. Blanda ost, ägg och grädde. Krydda med malen svartpeppar. Häll ner blandningen i formen och grädda pajen i ca 35 minuter.
    6. Fräs kantarellerna till garneringen i en klick smör några minuter och krydda med salt och peppar. Låt pajen svalna något och servera med kantarellerna och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben