Den godaste västerbottenspajen

Den godaste västerbottenspajen, från en äkta västerbottning :) Den är sååå GRYMT god!!! Snålvattnet rinner bara jag tänker på den :P Otroligt omtyckt!!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g margarin
  • 2 dl finriven Västerbottensost
  • 3 dl mjöl
  • 3 msk filmjölk
  • Fyllning
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 75-100g philadelphiaost
  • 1 finhackad rödlök
  • Topping
  • tomat
  • ½ gurka
  • 100g räkor
  • 1 kruka dill
  • Löjrom om man vill
  • Instruktioner

    Blanda pejdegen och tryck ut i form, ca 23-24 cm i diam. Förgrädda pajdegen i 200 grader i ca 20 min, låt sedan kallna. Blanda fyllningen och bred över. Dekorera med räkor, gurkstavar, dill och ev löjrom.

    Liknande recept

    Kommentarer (11)

    Gunilla56 28 september 2009

    Denna pajen var supergod, vi var 26 personer som tyckte den var helt suverän.

    Lapplisan 30 september 2009

    Men va roligt att höra:)

    hopp_san 30 augusti 2010

    Pajen var super god! Hela sällskapet ville ha receptet =D

    hopp_san 23 november 2010

    Pajen var verkligen supergod!! Den kommer att göras flera ggr =)

    malle6 25 juli 2011

    Måste testa denna nu när vi ska ha kräftskiva! Tack för receptet!

    Metalrulez 11 augusti 2011

    Testar denna ikväll, men skall man inte grädda igen efter fyllningen är pålagd? Verkar bli så lös annars!

    Masse36 13 augusti 2011

    Tusen tack! Min underbara svärmor lagade underbar västebottenpaj men du har lyft det hela en dimension till. Underbart gott tillsammans med kräftornana! Tusen tack! Mats

    89_angelica 22 augusti 2011

    Hej, ska man inte grädda pajen när fyllningen är ilagd?

    katmie 23 augusti 2011

    Hej! Hur länge gräddar man pajen efter att man lagt på fyllningen? (Från en som aldrig gör paj annars)

    klara1 5 september 2011

    Kokta hackade ägg är ochså gott att ha i smeten...ML

    Lapplisan 17 september 2011

    Man ska inte grädda pajen efter man fyllt pajen, den ska vara kall!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben