Perfekt rätt som man kan bjuda på till skaldjur eller som den är
Ingredienser
Pajskal
125 gr smör
3 dl vetemjöl
2-3 msk vatten
Ostfyllning
3 st ägg
3 dl gräddmjölk 50/50 mjölk/grädde
300 gr västerbottensost
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
Instruktioner
Hacka ihop smör ,mjöl och vatten låt vila i ca 1 timme i kyl
Förgrädda pajskalet i 10 min i 225 C
(lägg pajdegen över kanten på pajformen så glider den kanske inte ner)
Rör ihop fyllningen och lägg ut osten i skalet
Grädda i 40 min i 200 C
Gott till är en sås på creme fraiche,rödlök,röd caviar och skalade räkor
Fantastiskt god paj som jag absolut kommer att göra fler gånger. Tack för receptet!
Wickis15 augusti 2010
Klockren paj på kräftskivan! Jag gjorde som det stod,pajskal ända upp till kanten nästan hängades över kanten. Och naggade pajskalet förståss Den här ska jag göra fler gånger. Tack för receptet!
Mademoiselle1 januari 2011
Mycket, mycket god västerbottenspaj! Passade utmärkt till vår skaldjursbuffé! Tack så mycket för det!
Mycket god västerbottning.
Man tackar för ett härligt recept! :)
Fantastiskt god paj som jag absolut kommer att göra fler gånger. Tack för receptet!
Klockren paj på kräftskivan! Jag gjorde som det stod,pajskal ända upp till kanten nästan hängades över kanten. Och naggade pajskalet förståss Den här ska jag göra fler gånger. Tack för receptet!
Mycket, mycket god västerbottenspaj! Passade utmärkt till vår skaldjursbuffé! Tack så mycket för det!