Västerbottenspaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

Enklare och godare än så blir det inte!.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl riven, lagrad ost
  • 100 g smör
  • 2–3 msk vatten
  • Fyllning
  • 250 - 300 g riven västerbottensost
  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 scharlottenlökar
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda snabbt ihop pajdegen och låt den vila kallt 1 timma.
    2. Hacka och bryn löken så att den får fin färg. Rör ihop ägg, crème fraiche, salt, peppar och den stekta löken till en smet. Lägg den rivna osten i ett förgräddat pajskal och häll sedan över äggsmeten. Ställ in i ugnen på 225 grader i cirka 20 minuter, håll koll på färgen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben