Västerbottenspaj - LCHF

Serverar: 10-12 portioner

Västerbottenspaj kan man inte leva utan. Fick därför laborera lite med olika recept och detta blev resultatet, riktigt bra faktiskt. Pofiber och sojamjöl hittar man i vanliga livsmedelsbutiker bland allergi varorna.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl pofiber
  • 1 dl sojamjöl
  • 125 g smör
  • 1 ½ msk vatten
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl vispgrädde
  • 350 g riven västerbottensost
  • 6 ägg
  • 1 tsk salt
  • 4 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med pajskalet. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda pofiber och sojamjöl i en matberedare med knivarna monterade. Tillsätt smöret uppskuret i mindre bitar, när smöret finfördelats, tillsätt vattnet och därefter ägget.
    2. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda ca 10 min tills det fått lite fin färg. Tag ur pajskalet och sänk temperaturen till 150 grader.
    3. Fyllning: Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Drag från värmen och blanda i osten, vispa om tills all ost har smält.
    4. Vispa ner äggen i smeten och krydda med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet.
    5. Grädda i ca 45 minuter. Servera med t ex. rökt lax, löjrom, smetana och hackad röd lök.
    6. Passar också utmärkt som tillbehör till Kräftskivan

    Liknande recept

    3.3
    1 h 15 min
    4
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben