Små västerbottenspajer med löjrom

Serverar: 10 portioner

Kan bakas i förväg och dekoreras vid serveringen. Går bra att göra en stor paj om så önskas.

Ingredienser

  • 250 g löjrom
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 150 g smör
  • 2 msk kallt vatten
  • Torra bönor eller ärtor till förgräddningen
  • Fyllning
  • 300 g riven Västerbottensost
  • 6 äggulor
  • 5 dl vispgrädde
  • Kajennpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 rödlök
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, salt och smör och tillsätt vattnet. Låt vila kallt i minst 30 minuter. Kavla ut och klä tio små smorda pajformar.
    2. Täck degen med bakplåtspapper och fyll formarna med torra bönor eller ärtor inför förgräddningen.
    3. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter och ta sedan bort papper och bönor.
    4. Blanda osten med äggulorna och lättvispa grädden. Blanda ihop fyllningen och tillsätt en aning kajennpeppar.
    5. Fyll formarna och grädda i 180º tills fyllningen har stannat.
    6. Vispa crème fraichen fast och finhacka löken.
    7. Toppa pajerna med crème fraiche och löjrom. Dekorera med hackad rödlök, gräslök och citron eller limeklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben