Kantarell soppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En varm och god soppa på kantareller är enkelt att göra. Smaksätt med roquefortost så blir det extra smarrigt!

Ingredienser

  • 0.5 kg rensade grovhackade kantareller
  • 1 finhackad charlottenlök
  • 6 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl crème fraische
  • 0.5 dl madeira vin
  • 1 dl vitt torrt vin
  • 1 grovkrossat enbär
  • 1 tärning oxbuljong
  • 1 tsk kickoman soya
  • 25 g roquefortost
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Garnityr
  • Stekta kantareller smördegsstick och plockade örter
  • Instruktioner

    1. Gör så här Stek kantareller och charlottenlök gyllene lägg dem i en kastrull och tillsätt vitt vin och madeira redusera tills det nästan är torrt. Tillsätt resterande ingredienser. Låt småputtra på låg värme i 15 minuter.
    2. Mixa sedan alltsammans i ett mixerglas och sila genom en nätsil tillbaks i en ny kastrull.
    3. Smaka av med salt och vitpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Kantareller
    Det gyllene guldet i skogen... Denna underbara svamp, det vattnas i mu...

    Vilken svamp..?
    Vi har verkligen blivit bortskämda med en massa härliga svampsorter...

    Svamp
    Äntligen är det svamptider! Det är det bästa med att sommaren går m...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben