Kantarellbakelse till förrätt.

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

En läcker rätt som kan serveras som förrätt eller som tillbehör till kött. Mycket gott.

Ingredienser

  • 3 bakpotatisar
  • ½ tsk salt
  • ½ krm peppar
  • 200 g förvällda kantareller
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk timjan
  • 100 g riven ost, gärna västerbottensost
  • Instruktioner

    1. Tvätta potatisen och skär dom i ½ cm tjocka skivor på längden. Ska bli ca 6 skivor per potatis. Lägg dom på smord plåt. salta, peppra och droppa på lite olja eller flytande margarin. Stek dom i ugnen 225 grader ca 10 min. Fräs svampen i margarin tills det knäpper i den. Krydda med salt, peppar och timjan. Tillsätt grädden. Sjud 3-5 minuter. Hit kan du förbereda.
    2. Varva potatisen på en plåt med svampstuvningen. 3 skivor till varje bakelse med en skiva överst och en underst. Strö över lite ost och gratinera ca 10 min i 250 grader tills allt är genomvarmt och potatisen är mjuk.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    gudrunsonnerfors56 30 december 2009

    förrätt

    blomanneli 6 september 2011

    Har just blivit serverad denna ljuvliga bakelse som födelsedagsförrätt! Full pott! /Anneli

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben