Kantarellgratinerad färslimpa

Serverar: 4-5 portioner

Här får vår enkla färs ett täcke med kantareller och genast har vi en festrätt.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 3/4 dl havregryn
  • 2 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 10 stötta enbär
  • Kantarellstuvning
  • 1 liter rensade kantareller eller 1 burk konserverade
  • 3 schalottenlökar
  • 2 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Lägg havregryn och potatismjöl i en skål. Häll över vattnet och låt allt stå och svälla i ca 10 minuter. Tillsätt färs, ägg, salt, peppar och stötta enbär. Arbeta samman till en smidig färs. Forma en avlång limpa och lägg den på smord eldfast form. Pensla med smält smör. Grädda mitt i ugnen i ca 50 minuter. Ös då och då med ksyn som bildats. Gör undertiden stuvningen. Skala och finhacka löken. Låt lök och svamp "svettas" i lite smör i en kastrull. Salta och koka in vätskan från svampen. Tillsätt grädden och låt det puttra ihop några minuter till en stuvning. Smaka av med salt, peppar och smulad timjan. Bred stuvningen över köttfärslimpan. Strö över riven ost. Gratinera mitt i ugnen i 250° varm ugn tills stuvningen fått lite färg.
    2. Bjud råstekt potatis och sallad till. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben