Färslimpa med höstgrönsaker

Serverar: 4 portioner

Ett recept som kommer från Land. Lätt att laga till eftersom all mat inklusive tillbehören serveras på ett och samma fat. Eller de grönsaker och rotfrukter du råkar ha hemma

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 stor gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 kokta kalla potatisar
  • 1 ägg
  • 1-2 dl mjölk
  • 2 msk senap, gärna fransk
  • 2 tsk italiensk salladskrydda
  • 2 morötter
  • 2 potatisar
  • 1 purjolök
  • 10 smålökar
  • 2 palsternackor
  • 1 röd paprika
  • 3 msk oliv- eller rapsolja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • färsk timjan eller oregano
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200 grader. Blanda köttfärsen med den finhackade löken stekt i smör. Pressa i potatisarna och rör i ägg, senap, salladskrydda och svartpeppar. Justera konsistensen med mjölken.
    2. Forma till en limpa och lägg på ett stort ugnssäkert fat. Pensla med smält smör.
    3. Skala och skiva rotfrukterna, potatisen, paprikan och lökarna eller de grönsaker du valt. Värm oljan i en stor stekpanna och pressa i vitlöken. Lägg i allt det skurna, fräs och rör runt ordentligt så att oljan fördelas väl. Ordna allt runt limpan och strö på salt och peppar.
    4. Stek köttfärslimpan i ugnen tills den är genomstekt och grönsakerna blivit mjuka och fått färg. Om grönsakerna börja bli alltför färgade inna n lipman är klar kan du täcka över dem med ungsfolie. Strö över timjan eller oregano straxt före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben