Kantarellkrustader version 2

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Kantarellsäsongen är här och det kryllar av dem. Nu försöker jag bara komma på vad man ska göra för delikatesser av dem.

Ingredienser

  • 2 dl kantareller, gärna gula
  • ½ msk vetemjöl
  • ½ tärning svampbuljong
  • Ca 3 dl grädde
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk färsk persilja
  • Ca ½ tsk vitpeppar
  • 3 msk äkta smör
  • ½ dl lagrad ost, t ex parmesan eller Västerbottensost
  • 4 stora krustadskal
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Bryn kantarellerna i smör, Salta och peppra lätt över. Pressa över en klyfta vitlök. När allt smör är instekt i svampen: pudra över mjölet samt smula över buljongen och red av med grädde. Pudra bara ett ytligt skikt över all svamp.
    2. Låt sen sjuda tills konsistensen tjocknat. Bryt i osten och toppa med persilja och ev. extra salt och peppar.
    3. Fyll krustaderna och låt stå i ugnen 125 grader i mitten av ugnen. Servera med en persiljekvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben